• home
 • video
 • pas verschenen

  Renners over Van der Poel: "Met open mond zitten te kijken naar hem"

  Ook de collega's van Mathieu van der Poel waren onder de indruk van zijn kunststukje in de Amstel Gold Race. "Hij reed de hele laatste rechte lijn op kop en won daarna nog de sprint."

  Alaphilippe: "Ik begrijp het allemaal niet zo goed"

  Julian Alaphilippe leek in polepositie te liggen voor winst in de Amstel Gold Race totdat hij plots overrompeld werd door Mathieu van der Poel. "Ik weet niet goed wat er gebeurd is op het einde", zegt Alaphilippe.

   

  "Van het moment  dat ik aanviel tot het eind van de koers heb ik alles gegeven wat ik in me had. Op het vlakke gaf ik het maximale, zodat onze voorsprong groot genoeg bleef. Op 2 à 3 kilometer kreeg ik nog te horen dat we 35 of 45 seconden hadden, dus ik dacht dat het wel zou volstaan tot aan de finish."

   

  "Jakob (Fuglsang) wou niet meer op kop komen, ik gaf alles wat ik in me had tot aan de vod van de laatste kilometer. Daarna begreep ik het niet meer, ik zag opeens Kwiatkowski naderen, heel snel en het peloton vlak erna."

   

  "Ik ben niet ontgoocheld omdat ik verloren heb, ik ben ontgoocheld over de manier waarop het gebeurd is. Ik begrijp niet hoe ze opeens zo snel bij ons kwamen. De tijdsmeting moet niet helemaal juist geweest zijn. Ik heb nog geprobeerd om mijn sprint te lanceren in het wiel van Kwiatkowski. Maar meer dan de 4e plaats zat er niet meer in voor mij."

  Lambrecht: "Hij was meer dan fenomenaal"

  Lotto-Soudal-jonkie Bjorg Lambrecht (6e) zat in het groepje van Mathieu van der Poel. "Ik heb de hele tijd met open mond zitten te kijken naar hem", reageerde Lambrecht.

   

  "Hij reed de hele laatste rechte lijn op kop om daarna nog de sprint te winnen. Van der Poel is veruit de beste, er stond geen maat op hem. Hij is meer dan fenomenaal. Ik denk dat ik nog een beetje zal moeten trainen om bij hem in de buurt te komen", lacht Lambrecht.

  Vermeersch: "Ik wist niet waarom ze in mijn oortje plots juichten"

  Van der Poels ploegmaat Gianni Vermeersch wist niet wat hij hoorde, toen Van der Poel alsnog de Amstel Gold Race gewonnen had. "Ik kon het zelf ook niet geloven", zegt Vermeersch.

   

  "Het laatste wat ik meegekregen had, was dat Mathieu in een groepje op 50 seconden zat. En plots hoor ik gejuich in het oortje. We wisten niet waarom dat was. En toen zeiden ze dat hij gewonnen had."

   

  "Ik zag het daarna op beeld, het was fantastisch. Ik heb hier geen woorden voor. Ik had Mathieu afgezet aan de Gulpenerberg, waar hij aanviel. Maar toen er daarna een groepje wegreed, was hij niet mee. Ik vreesde er een beetje voor. Maar uiteindelijk maakt Mathieu het toch nog af."