• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Luik-Bastenaken-Luik? Morgen beslis ik over deelname"

  Greg Van Avermaet eindigde 14e in de Amstel Gold Race.

  Greg Van Avermaet eindigde 14e in de Amstel Gold Race.

  Greg Van Avermaet (CCC) moest in de Amstel Gold Race vrede nemen met de 14e plaats, op 46 seconden van Mathieu van der Poel. "De top 10 in de Amstel was helemaal anders dan die van de Ronde en Roubaix. Maar ik was vandaag wel weer op de voorposten", zegt de olympische kampioen.

  "Het was een vreemde uitslag, want ik dacht dat Alaphilippe op weg was naar de zege", reageerde Greg Van Avermaet na afloop van de Gold Race. 

   

  "Het was goed om te zien dat Alessandro De Marchi (7e) op het einde nog zo dicht bij de zege kwam. Ik ben wel blij dat we met Alessandro iemand in de top 10 van de uitslag hebben."

   

  Over zijn eigen prestatie was Van Avermaet ook niet ontevreden. "Het is heel zwaar om hier te komen rijden na een reeks kasseiklassiekers. De top 10 van de Amstel Gold Race is ook helemaal anders dan die van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Ik was blij dat ik vandaag nog altijd op de voorposten zat."

   

  "Luik-Bastenaken-Luik? Ik denk niet dat het een goed idee is om vandaag al te beslissen over mijn deelname. Ik zal de wedstrijd van vandaag verwerken en morgen beslissen of ik volgend weekend start in Luik."