• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Zo vurig viert PAOK eerste Griekse titel in 34 jaar

  Voor het eerst in 30 jaar gaat de titel niet naar een club uit Athene.

  Voor het eerst in 30 jaar is de titel in Griekenland ten prooi gevallen aan een team dat niet uit Athene komt. PAOK Saloniki kroonde zich op de voorlaatste speeldag tot Grieks kampioen en vierde dat met het nodige vuur. 

  Herinner je je nog het beeld van de PAOK-voorzitter die vorig jaar het veld bestormde met een wapen tijdens de topper tegen AEK Athene? PAOK moest door die bizarre actie het seizoen met 2 minpunten beginnen, maar dat hield het team uit Saloniki niet van de titel.

   

  Thuis tegen Leviadakos, de voorlaatste in de stand, haalde PAOK het met 5-0. Goed voor een kampioenenfeestjes, want eerste achtervolger Olympiakos telt 1 speeldag voor het einde 5 punten achterstand op PAOK.

   

  Zo komt er een einde aan 30 Griekse titels op een rij voor teams uit Athene. Van 1989 tot 2018 verdeelden Olympiakos (19 titels), Panathinaikos (6) en AEK Athene (5) de koek. Voor PAOK is het de eerste landstitel in 34 jaar, wat op gepaste wijze gevierd werd.

  Bekijk het vurige feestje van de PAOK-fans