• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Het wil niet lukken voor Brecel: verliest weer beslissend frame op WK

  Luca Brecel

  Luca Brecel kon nog nooit een match winnen op het WK.

  Luca Brecel is er al voor de vierde keer niet in geslaagd om de eerste ronde op het WK snooker te overleven. Onze landgenoot verloor net als in 2017 het beslissende frame. Hij verloor met 10-9 van de Engelsman Gary Wilson.

  Brecel had na de eerste sessie op zaterdag een 5-4-voorsprong bij elkaar gespeeld en zondag liep hij uit tot 7-5 met onder meer breaks van 96 en 70. Maar de 33-jarige Wilson sloeg terug en Brecel keek plots aan tegen een 7-9-achterstand.

   

  Met wat geluk sleepte de Belg toch nog een beslissend frame uit de brand en dat werd een zenuwslopend tactisch steekspel. Brecel stak een hand uit naar de zege, maar in het langst durende frame in de WK-geschiedenis gaf hij die voorsprong toch nog weg.

   

  Na meer dan anderhalf uur won Wilson het beslissende frame. Voor Brecel is het al het derde jaar op een rij en de vierde keer in vier deelnames dat hij sneuvelt in de eerste ronde van het WK. Twee jaar geleden verloor Brecel tegen Marco Fu ook al een beslissend frame nadat hij een ruime voorsprong uit handen gaf.