• home
 • video
 • pas verschenen

  Lambrecht eindigt 6e in 1e Gold Race: "Dankzij tips van Jelle en Tosh"

  Lambrecht viel net buiten de top 5 in zijn eerste Amstel Gold Race.

  De 22-jarige Bjorg Lambrecht (Lotto-Soudal) was de eerste Belg in de Amstel Gold Race, op de 6e plaats. "Als ik niet had moeten remmen in de sprint, was ik in de top 5 geëindigd", reageert onze jonge landgenoot.

  Voor Bjorg Lambrecht was het zijn vuurdoop in de Amstel Gold Race. "Van bij de start vond ik dat het basistempo wat te hoog lag", zei Lambrecht. 

   

  "Maar op het einde voelde ik me precies wel nog fris. Dankzij de tips van Jelle Vanendert en Tosh van der Sande heb ik voortdurend met een licht verzet proberen te rijden, waardoor ik zoveel mogelijk krachten kon sparen."

   

  "Na de Kruisberg zat ik wat ver door die valpartij (van Loetsenko). Ik moest alles geven om bij het peloton te blijven. Maar in de finale leek het allemaal een beetje vanzelf te gaan. Ik zat nochtans à bloc. Maar toen ik aanviel, had ik het geluk dat dat ik in de goede ontsnapping zat."

   

  "In de sprint moest ik nog even remmen. Dat is jammer, want daardoor mis ik een plaats in de top 5. Ik ben in elk geval heel blij met mijn resultaat in mijn eerste Amstel Gold Race."

   

  “Voor de Ardennenklassiekers had ik van zulke prestaties niet durven te dromen. Ik wist dat ik de goede conditie te pakken had. De mooie prestaties in de Ronde van het Baskenland kon ik vandaag doortrekken. Maar laat ons met beide voeten op de grond blijven richting Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik."

  Het interview met Bjorg Lambrecht:

  Bekijk onze New Kids on the Block met Bjorg Lambrecht: