• home
 • video
 • pas verschenen

  Australië en Frankrijk halen finale Fed Cup na twee thrillers

  De vreugde was groot bij het Australische team.

  Frankrijk en Australië hebben zich geplaatst voor de finale van de Fed Cup. Beide landen konden pas juichen na 3 sets in het beslissende dubbelspel.

  Australië bereikte voor het eerst sinds 1993 de finale van de Fed Cup. Ashleigh Barty was de heldin met twee enkelzeges en een zege in het dubbelspel aan de zijde van Samantha Stosur. Barty verloor nog maar 3 enkelmatchen in 2019.

   

  Australië ontvangt op 9 en 10 november Frankrijk voor de finale. Frankrijk had tegen Roemenië ook het beslissende dubbelspel nodig. Caroline Garcia en Kristina Mladenovic klopten Smona Halep en Monica Niculescu in drie sets. In de eerste ronde had Frankrijk de Belgische ploeg uitgeschakeld.

  Het beslissende moment in Frankrijk - Roemenië

  Het laatste punt in Australië - Wit-Rusland