• home
 • video
 • pas verschenen

  Niewiadoma houdt Van Vleuten nog net af na thriller in de Gold Race

  Niewiadoma schreeuwt het uit van vreugde.

  De Amstel Gold Race bij de vrouwen is gewonnen door Katarzyna Niewiadoma (24). De Poolse nam van iedereen afscheid met een enorme krachtexplosie op de Cauberg, maar in de slotmeters kwam Annemiek van Vleuten nog erg dichtbij. De Nederlandse kon uiteindelijk alleen maar het Poolse zegegebaar bewonderen. 

  Bekijk de slotfase van de Amstel Gold Race bij de vrouwen

  Net geen herhaling van La Course

  De finale van een ietwat rommelige Amstel Gold Race bij de vrouwen brak al vroeg open. Een 15-tal vrouwen, met zowat alle tenoren, dook het laatste rondje van een aantrekkelijke en zware Amstel in (19 hellingen over 127 kilometer).

   

  Onder meer Elisa Longo Borghini en Amanda Spratt kleurden de opwarmertjes van de laatste Cauberg, maar aan de voet van de laatste helling van de dag troepte alles weer samen.

   

  Wereldkampioene Anna van der Breggen parkeerde meteen en zag op het grote scherm hoe Katarzyna Niewiadoma alle concurrentes met een stevige bom op hun plaats zette.
   

  De Poolse leek naar de zege te soleren, maar op het grote mes gaf Annemiek van Vleuten zich nog niet gewonnen. Met haar onwaarschijnlijke remonte in La Course in het achterhoofd zorgde Van Vleuten voor een erg spannende ontknoping, maar Niewiadoma hield nog net stand.

  Brand is betrokken bij val, ook Van Vleuten wordt opgehouden

  Uitslag Amstel Gold Race (WorldTour)
  1. Katarzyna Niewiadoma (Pol) 127 km
  2. Annemiek van Vleuten (Ned)  
  3. Marianne Vos (Ned)  
  4. Annika Langvad (Den)  
  5. Soraya Paladin (Ita)  
  6. Cecilie Uttrup Ludwig (Den)  
  7. Demi Vollering (Ned)  
  8. Marta Bastianelli (Ita)  
  9. Alison Jackson (Can)  
  10. Elisa Balsamo (Ita)