• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Kerkhoven speelster van het jaar in Superleague: "Heel blij"

  Van Kerkhoven, hier in actie tegen Italië, is ook Belgisch international.

  Van Kerkhoven, hier in actie tegen Italië, is ook Belgisch international.

  Op de Golden Palace Ball in Gent is Ella Van Kerkhoven vrijdag verkozen tot beste speelster van het jaar in de Superleague. De Anderlecht-middenvelder haalde het voor Gent-speelster Missipo en ploegmaat Wijnants.

  llla Van Kerkhoven (25) ruilde in de zomer van 2015 OHL voor Anderlecht. De middenvelder was vorig seizoen met 27 goals de topscoorder in de competitie, en pakte met Anderlecht ook de titel.

   

  Ook dit seizoen gaat het Van Kerkhoven voor de wind. Met Anderlecht Dames eindigde ze afgetekend eerste in de reguliere competitie, waarin ze opnieuw topschutter werd met 14 goals. De landskampioen is in de play-offs, die al op 17 april van start zijn gegaan, ook favoriet om een tweede opeenvolgende titel te pakken.

   

  Dankzij haar uitstekende prestaties werd Van Kerkhoven op het Golden Palace Ball 2019 dan ook verkozen tot profvoetbalster van het jaar. Kassandro Missipo, die met AA Gent de finale van de Beker van België speelt tegen Standard, werd tweede. RSCA-ploegmaat Sarah Wijnants, die afgelopen week nog met de schrik vrijkwam bij een auto-ongeluk, eindigde als derde. 

   

  "Ik ben heel blij met deze trofee", reageerde een gelukkige Van Kerkhoven na de prijsuitreiking. "Dit geeft een mooi beeld van de collectieve waarde van Anderlecht Dames. Het is leuk dat golden Palace het vrouwenvoetbal nu ook wat aandacht schenkt. Of we al kampioen zijn? Neen, zeker niet. Er moeten nog 5 matchen gespeeld worden. We blijven alles geven."

  VIDEO: De reactie van Ella Van Kerkhoven

  VIDEO: De reactie van Kassandra Missipo (2e)

  VIDEO: De reactie van Sarah Wijnants (3e)