• home
 • video
 • pas verschenen

  Titelgevecht tussen Joshua en Miller afgelast door 3e positieve test van Amerikaan

  De kamp stond gepland na die van Persoon tegen Taylor.

  De Brit Anthony Joshua moet op zoek naar een nieuwe tegenstander voor de kamp om de WBA-, WBO- en IBF-titels bij de zwaargewichten. Normaal had Joshua op 1 juni moeten boksen tegen Amerikaan Jarrell Miller, maar die testte positief. Miller heeft zijn dopinggebruik ondertussen opgebiecht.

  Eerder deze week geraakte al bekend dat Joshua's uitdager Jarrell Miller positief had getest op de verboden vetverbrander GW1516.

   

  Nu meldt Eddie Hearn, promotor van Joshua, dat Miller opnieuw een positieve dopingtest afgelegd heeft op groeihormoon. Volgens de Amerikaanse zender ESPN werd de bokser nog een 3e keer betrapt op epo.

   

  Dat betekent dat Joshua op zoek moet gaan naar een nieuwe uitdager voor de titelkamp. "En alsjeblieft, als je denkt dat je niet in staat bent om zonder doping te vechten, wis dan mijn telefoonnummer uit je contacten", zei Joshua's promotor Hearn.

   

  De Amerikaan Deontay Wilder, wereldkampioen bij de WBC, en de Brit Tyson Fury, die in december onbeslist kampte tegen Wilder, komen in aanmerking om Miller te vervangen in Madison Square Garden. In het voorprogramma van die titelkamp in de koningsklasse staat Delfine Persoon tegenover de Ierse Katie Taylor om uit te maken wie het beste lichtgewicht bij de vrouwen is.

  De bekentenis van Miller: "Ik heb het verknald"