• home
 • video
 • pas verschenen

  Evenepoel na zijn 4e plek in Turkije: "Ben trots op dit resultaat"

  Evenepoel trok ten aanval in de koninginnenrit

  Remco Evenepoel ontpopte zich tot smaakmaker in de koninginnenrit in de Ronde van Turkije. Even leek hij op weg naar zijn eerste profzege, maar hij strandde op plaats 4. "Ik heb het geprobeerd", schrijft hij op Instagram.

  Op 5 kilometer van de finish waagde Remco Evenepoel zijn kans. Zijn aanvalspoging leverde uiteinderlijk de 4e plaats op. "Het was een erg koude en natte dag", beschrijft onze landgenoot zijn ervaring. "Bedankt aan mijn ploegmaats om mij de hele dag te helpen. Het is een groot voordeel om zo'n team te hebben. Ze hebben me de hele dag uit de wind gezet."

   

  "Op de klim werd mijn kaart getrokken. Ik mocht mezelf bewijzen. Ik heb het geprobeerd en ik heb aangevallen, al deed ik dat misschien net iets te ver van de finish. Ik reed naar Conti en zag niet meteen iemand achter mij dus ik heb mijn eigen tempo gereden."

   

  "Uiteindelijk zag ik ze toch met drie naderen en heb ik een beetje ingehouden. Ik wou met vier naar de finish, maar het werd heel steil en heel koud. Sommige renners zeiden dat het een van de zwaarste beklimmingen uit hun carrière was. Ik kan alleen maar trots zijn op dit resultaat. 4e, ook in in het algemeen klassement."

   

  Morgen staat er nog een rit op het programma in Turkije.

  Evenpoel reageert in het Engels