• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ronaldo: "Heel gelukkig dat ik nu ook in Italië de titel pak"

  Cristiano Ronaldo bouwt een feestje met Juan Cuadrado.

  Cristiano Ronaldo bouwt een feestje met Juan Cuadrado.

  Juventus heeft zich zaterdag voor de 8e keer op rij tot kampioen gekroond in Italië. Voor Cristiano Ronaldo is het zijn eerste titel in de Serie A. "Het was een heel goed eerste seizoen", vindt de Portugees.

  Met Cristiano Ronaldo in de gelederen ging Juventus dit seizoen vol voor de Champions League, maar die droom werd deze week doorprikt door een frivool Ajax. Toch is de Portugees niet ontevreden over zijn eerste jaar in Italië.

   

  "Ik heb me goed aangepast. Het was een heel goed eerste seizoen. We hebben de titel gepakt en wonnen de Supercup. Dat is toch niet eenvoudig", vindt Ronaldo. "Na titels in Engeland en Spanje kan ik nu ook zeggen dat ik kampioen geworden ben in Italië. Dat is belangrijk voor mij en maakt me heel gelukkig."

   

  De Europese exit tracht Ronaldo te relativeren. "Je kunt niet altijd winnen. Er had misschien iets meer ingezeten en we hadden graag gewonnen, maar er kan maar één team de Champions League winnen. Het is echt heel moeilijk en we willen het graag. Volgend jaar is een nieuwe kans."

   

  In de nasleep van de wedstrijd tegen Ajax waren er geruchten dat Ronaldo al weg zou willen uit Turijn, maar die werden tijdens het titelfeest naar de prullenmand verwezen: "Ik blijf bij Juventus, 1.000% zeker."