• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Bruyne out met spierblessure: "Zonde, belangrijkste matchen komen nu"

  Kevin De Bruyne moest nog voor de rust naar de kant

  Het is niet het seizoen van Kevin De Bruyne. De Rode Duivel heeft opnieuw een blessure opgelopen. Hij moest tijdens de topper tegen Tottenham al na 40 minuten naar de kant. "Ik denk dat hij de volgende match niet zal halen", zei Guardiola achteraf.

  Kevin De Bruyne beleeft niet zijn beste periode als voetballer. Pas eind maart vierde hij zijn terugkeer bij City, nadat hij meer dan een maand aan de kant had gestaan met een hamstringblessure. Eerder dit seizoen hielden twee knieblessures hem in totaal al 3,5 maand aan de kant. Nu strooit een spierblessure opnieuw roet in het eten.

   

  In de 37e minuut trapte de middenvelder richting doel, maar hij blesseerde zich tijdens die beweging en vroeg zelf om een vervanging. Na de match waren er uiteraard heel wat vragen over de ernst van de blessure, maar Guardiola had nog niet veel info. 

   

  "Ik heb nog niet met Kevin gesproken, en ook niet met de dokters. Het is een spierblessure. Ik heb geen idee hoe ernstig het is. We zullen het morgen evalueren, maar ik denk dat hij de volgende match zeker mist."

   

  "Hij heeft veel gespeeld zonder goede voorbereiding", zei de trainer nog aan de BCC. "Na een blessure is er geen tijd om goed te trainen omdat we om de drie dagen een match spelen. Het is zonde want het belangrijkste luik van het seizoen staat voor de deur."

  De Bruyne moet nog voor de rust van het veld

  Pep Guardiola had nog niet veel info op zijn persconferentie