• home
 • video
 • pas verschenen

  Amerikaan Vermaerke (18) zegeviert in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften

  De eerste zege op het beloftenpalmares van Vermaerke is meteen een grote.

  De 18-jarige Amerikaan Kevin Vermaerke heeft Luik-Bastenaken-Luik voor beloften gewonnen. Hij troefde in de sprint onze landgenoot Viktor Verschaeve af.

  Voor de 34e editie van Luik-Bastenaken-Luik voor beloften werd de eindstreep eens niet in de velodroom van Ans getrokken, maar wel in Blegny. Die nieuwigheid zorgde voor een afwachtend koersverloop.

   

  Pas toen La Redoute opdoemde, raakten elf renners weg uit het peloton. Na het pittige klimwerk bleven Viktor Verschaeve, de Amerikaan Kevin Vermaerke en de Noor Tobias Foss over. Eerstejaarsbelofte Vermaerke toonde zich uiteindelijk de snelste in de sprint.

   

  Zo wint voor de derde keer in vier jaar een belofte uit de stal van Hagens Berman Axeon, het team van Axel Merckx. In 2016 won Logan Owen, vorig jaar de Portugees Joao Almeida. Na Owen is Vermaerke de tweede Amerikaan op de erelijst.

   

  "Ik ben zelf nog het meest verrast", zei Vermaerke. "Dit is mijn eerste overwinning bij de beloften. Mijn team was heel sterk. Altijd hadden we een mannetje mee. In de finale slaagde ik erin om alleen naar de leiders toe te rijden. Daarna speculeerde ik op mijn sprint."