• home
 • video
 • pas verschenen

  Belhocine: "Niemand zal me zeggen hoe ik mijn team moet opstellen"

  Karim Belhocine

  Belhocine neemt voor de tweede keer de taak als T1 over dit seizoen.

  Geen Fred Rutten, wel Karim Belhocine als hoofdcoach op de Anderlecht-bank zondag in het duel met AA Gent. "Mijn filosofie bestaat uit twee delen: training en opleiding", verklaart Belhocine zijn toekomstvisie.

  Belhocine: "Opnieuw goede koers varen, voor onze kleuren en supporters"

  Zowel Anderlecht als Gent konden deze play-offs nog geen punten scoren. Na de sportieve en extrasportieve problemen in het Astridpark besloot Fred Rutten zelf om geen deel meer te willen uitmaken van het team volgend seizoen. Verrassend nieuws, ook voor Belhocine.

   

  "Natuurlijk was ik ook verrast door het vertrek van Rutten, maar het was een beslissing die beide partijen samen namen. Ik weet dat ik nu voor een moeilijke opdracht sta, maar we zullen alles geven om er het beste van te maken en de situatie om te keren."

   

  "De uitslagen zijn niet goed, dat kan je niet ontkennen. Maar ik heb de indruk dat de spelers goed samenleven en ik wil het maximum geven om opnieuw de goede koers te varen, voor onze kleuren en voor zij die voor ons supporteren", klinkt het bij de nieuwe T1. 

   

  De Fransman zit voor de tweede keer dit seizoen als hoofdcoach op de bank, na een interim van twee wedstrijden in december. "De situatie is nu wat anders. De uitslagen zijn niet goed en dat weegt op de stemming. Als iedereen er vol voor gaat en we organisatie koppelen aan werklust als groep, dan zullen we slagen. Het belangrijkste is dat de spelers dat begrijpen."

  "Bij Anderlecht speel je niet omdat je jong bent, maar omdat je het verdient"

  In de strijd om een Europees ticket heeft Anderlecht dringend punten nodig. "De missie is bijzonder moeilijk, maar niet onmogelijk", stelt Belhocine. "We bekijken het wedstrijd per wedstrijd en we willen de mensen tonen dat we het maximum geven."

   

  "Wanneer je als assistent bij RSCA terechtkomt, moet je de geschiedenis en de filosofie van de club kennen. Anderlecht heeft altijd goede jongeren opgeleid", vindt Belhocine, die de vraag kreeg of er jongeren een basisplaats zullen krijgen. "Mijn filosofie bestaat uit twee delen: training en opleiding."

   

  "Jongeren laten ontwikkelen tot spelers en mannen, dat maakt deel uit van mijn werk. Als een jongere talent heeft en het verdient te starten, dan zal hij spelen. Zij die het niet verdienen, zullen niet spelen. Bij Anderlecht speel je niet omdat je jong bent, maar omdat je het verdient. Als iemand niet elke training het beste van zichzelf geeft en niet hard werkt, start hij niet."

   

  "Of iemand me moet zeggen hoe ik mijn team moet samenstellen? Neen, ik zal nooit accepteren dat iemand me zegt wat ik moet doen en wat niet. De dag dat ik dat wel doe, stop ik ermee."

  Ik zal nooit accepteren dat iemand me zegt wat ik met de opstelling moet doen en wat niet. De dag dat ik dat wel doe, stop ik ermee.

  Karim Belhocine