• home
 • video
 • pas verschenen

  Warriors zetten de puntjes op de i, Nuggets zitten in de problemen

  Warriors-forward Andre Iguodala ramt de bal door de ring.

  Warriors-forward Andre Iguodala ramt de bal door de ring.

  In de play-offs in de NBA hebben de Golden State Warriors iets rechtgezet na de pijnlijke thuisnederlaag tegen de LA Clippers. In Los Angeles walste de titelverdediger over de Clippers. Tweede reekshoofd Denver verloor opnieuw van San Antonio.

  Drie dagen geleden kregen de Golden State Warriors nog een geweldige dreun te verwerken. De regerende kampioen gaf tegen de Clippers een bonus van 31 punten uit handen en verloor op de koop toe DeMarcus Cousins met een zware blessure.

   

  De Warriors beseften dat ze iets goed te maken hadden en overrompelden de Clippers in de derde confrontatie tussen de twee teams. In LA stoomde Golden State naar een 105-132-overwinning. Kevin Durant was de topschutter met 38 punten, Stephen Curry tekende ondanks een vroege foutenlast voor 21 punten.

   

  Golden State leidt nu in de serie met 2-1. Wie het eerst 4 keer wint, stoot door naar de halve finales in de Western Conference.

  Denver Nuggets staan onder druk

  Na een sterk regulier seizoen zijn de Denver Nuggets aan de play-offs begonnen als nummer 2 in het Westen, maar tegen 7e reekshoofd San Antonio verloren de Nuggets nu al voor de tweede keer: 118-108.

   

  In San Antonio stuwde Derrick White de Spurs naar de zege met een persoonlijk record van 36 punten. DeRozan (25 punten) en Aldridge (18 punten) deden ook hun duit in het zakje.

   

  De 4e wedstrijd in de serie is opnieuw in San Antonio, waar de Nuggets al sinds maart 2012 niet meer gewonnen hebben. Druk op de ketel dus voor Denver, dat al 2-1 in het krijt staat.

  Philadelphia kan het ook zonder Embiid

  In de eerste ronde in de Eastern Conference hebben de Philadelphia 76ers een 2-1-voorsprong genomen tegen de Brooklyn Nets. Sterspeler Joel Embiid bleef aan de kant met een knieblessure, maar Ben Simmons, Tobias Harris en JJ Reddick namen hun team op sleeptouw. Met zijn drieën waren ze goed voor 86 punten in een 115-131-zege.

   

  Ook Greg Monroe, die pas enkele weken voor de Sixers uitkomt, deed het prima als vervanger van de geblesseerde Embiid. Monroe liet 9 punten en 13 rebounds optekenen. Zaterdag treffen de twee teams elkaar opnieuw in Brooklyn.