• home
 • video
 • pas verschenen

  KVM en Gent willen "pyrovrije Bekerfinale"

  AA Gent en KV Mechelen hebben een gezamelijke campagne gelanceerd voor een "pyrovrije Bekerfinale". Vorig jaar liepen de kosten voor de schade aan het Koning Boudewijnstadion op tot 90.000 euro.

   AA Gent en KV Mechelen vragen hun supporters om tijdens de bekerfinale op 1 mei geen Bengaals vuur, rookbommen, voetzoekers of ander pyrotechnisch materiaal in het Koning Boudewijnstadion en de fandorpen te gebruiken.

   

  "Het is niet alleen levensgevaarlijk voor andere supporters, het kost de club ook veel geld", klinkt het bij KV Mechelen. De 1B-kampioen behoort dit seizoen tot een van de meest gestrafte profclubs. "We hebben dit seizoen alleen al meer dan 20.000 euro aan boetes gekregen."

   

  Eenzelfde geluid is te horen bij AA Gent. De Buffalo's zijn daarom als eerste club gestart met de responsabilisering van de supporters. "Wie verantwoordelijk is voor door pyrotechnisch materiaal aangerichte schade en/of boetes die de club daarvoor krijgt, draait zelf op voor de kosten", communiceert AA Gent.

   

  Een recente boete van 2.500 euro na incidenten bij Waasland-Beveren werd verhaald op de twee supporters die aangeduid werden als aanstokers.

   

  Tijdens de vorige bekerfinale, tussen Genk en Standard liep de schade aan het Koning Boudewijnstadion op tot zo'n 90.000 euro. Daarmee moest vooral de atletiekpiste hersteld worden. Dat bedrag werd opgehoest door de bekerfinalisten van toen.