• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Recordhouder Campenaerts wordt beloond met innige kus bij thuiskomst

  Victor Campenaerts en partner Fanny Lecluyse in Rijsel.

  Victor Campenaerts is weer in het land. Onze landgenoot verbeterde dinsdag het werelduurrecord. "Met al die pers en camera's hier besef ik nog meer de omvang van mijn prestatie."

  Victor Campenaerts heeft er een hele terugreis opzitten vanuit Mexico. Met het vliegtuig ging het van Aguascalientes, waar de renner zijn knalprestatie realiseerde, naar Mexico-Stad. Vervolgens was er nog een nachtvlucht richting Parijs. Daar nam Campenaerts de trein van luchthaven Charles de Gaulle naar Rijsel.

   

  "Het was een erg lange trip, maar alles is vlot verlopen", vertelde Campenaerts op het perron in Rijsel. "Met al die pers en camera's hier besef ik nog meer de omvang van mijn prestatie. Ik ben de allerbeste van de wereld, aller tijden, straf. In Mexico is eigenlijk alles volgens schema gegaan, maar ik ben ontzettend blij weer thuis te zijn. Dit weekend gaat de riem er even af en ga ik genieten."     

   

  "Vanaf maandag kruip ik weer op de fiets", vervolgde Campenaerts, die dit seizoen nog meer wil tonen wat hij in zijn mars heeft. "Dan verschuift de focus naar de Ronde van Romandië. Nadien mik ik op de Giro en het BK, en ook de Vuelta en het WK staan aangestipt in mijn agenda."

   

  Vriendin Fanny Lecluyse, zelf topzwemster, looft de professionaliteit van haar partner. "Victor heeft het fantastisch gedaan. Zijn voorbereiding was tot in de puntjes uitgedacht en hij bleef heel kalm onder de druk van heel België. Hij is voor mij, als sporter, een inspiratiebron waar ik veel van kan leren voor mijn zwemcarrière."

  VIDEO: een blij weerzien tussen de tortelduifjes