• home
 • video
 • pas verschenen

  Gezien in Extra Time Koers: dolle Van Aert, gebuisde Sagan, hakkende Declercq

  Benoot, Lampaert, Merckx en Wuyts kijken toe aan de tafel van Extra Time Koers.

  Een hakkende Tim Declercq op het startpodium in de Brabantse Pijl.

  Het ging gisteren in Extra Time Koers natuurlijk over Mathieu van der Poel (Brabantse Pijl) en Philippe Gilbert (Parijs-Roubaix), maar het peloton bestaat natuurlijk uit nog veel meer renners. Van Aert, Sagan, Stuyven en Declercq passeerden ook de revue. Een kleine compilatie.  

  "Van Aert had geen tijd om te eten in dollemanstocht naar Roubaix"

  Voor Michel Wuyts was het moment van de week de dolle achtervolging van Wout van Aert in Parijs-Roubaix. Van Aert liep in de finale helemaal leeg. Wuyts legt uit: "Zijn achtervolging was pure waanzin en bleef duren. Heel die tijd kon hij zijn stuur niet loslaten en had hij geen tijd om te eten."

   

  Merckx merkte op dat er geen ploegmaats bij Van Aert waren: "Als een ploegmaat wacht, heb je tijd om iets te eten. Ik vind dat als je ploegmaat bent van Van Aert in Parijs-Roubaix dat je moet wachten. Dat hoeft zelfs niet van de ploegleiders te komen."

   

  Tiesj Benoot denkt er het zijne van: "Zolang je tussen de auto's zit, is alleen beter."

  "Schandalig gedrag van amateurfotografen in de koers"

  Vorige week kwam er uit het peloton de oproep aan de fans om niet op de fietspaden die aansluiten op de weg te staan, want daar mogen de renners nog rijden. Ook Extra Time Koers besteedde daar aandacht aan.

   

  Deze week maakte Bernhard Eisel zijn beklag over amateurfotografen die op de rijweg de renners hinderen. Een foto van een man op Mons-en-Pévèle sprak boekdelen: "Schandalig", vindt Yves Lampaert het.

   

  Benoot: "Ik had er zondag geen last van, maar vorig jaar in de Omloop reed ik tegen iemand die een selfie nam. In de Tour gebeurt het 10 keer per rit dat je denkt dat je geluk heb gehad. Waarom willen mensen ook zelf foto's maken? Er zijn beroepsfotografen genoeg in de koers."

  Merckx vindt Sagan gebuisd, Wuyts denkt aan mentale verzadiging

  Wie nog geen potten kon breken dit voorjaar, is Peter Sagan. "Wat mij betreft, is hij gebuisd", stelt Merckx. "Ik had hem in de Ronde en zeker in Roubaix verwacht, maar zijn licht ging uit in de finale. De Amstel en Luik? Alles kan."

   

  Wuyts vreest voor een vorm van mentale verzadiging bij de 29-jarige Slovaak: "Hij is op zijn 19e begonnen en was op zijn 20e al multi-winnaar."

  Jasper Stuyven twijfelt aan de oprechtheid van de wielerwereld

  Wie ook veel meer verwacht had van zijn voorjaar, was Jasper Stuyven. "Ik zou in zijn plaats niet echt gerust zijn", zegt Wuyts over de Belg van Trek. "Ik heb een interview met hem gelezen waarin hij zich afvraagt of hij wel de juiste keuze heeft gemaakt voor deze leefwereld." 

  Tim Declercq kan hakken en dansen (met beelden)

  Als uitsmijter kregen we nog beelden te zien van een "hakkende" Tim Declercq op het startpodium van de Brabantse Pijl. Afgelopen zondag op het overwinningsfeestje na Roubaix toonde de helper van Quick-Step ook al zijn dansmoves. "Op de dansvloer mag je niet te dicht bij hem komen", zegt ploegmaat Lampaert.