• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet is hoopvol voor de Amstel Gold Race: "Mijn vorm is goed"

  Greg Van Avermaet werd 12e in Roubaix.

  Greg Van Avermaet (33) krijgt zondag in de Amstel Gold Race nog een laatste kans om zijn voorjaar op te fleuren. De CCC-kopman is optimistisch voor de Nederlandse klassieker. "Het is de Ardennenklassieker die me het best ligt."

  2e in de Omloop HNB, 6e in de Strade Bianche, 42e in Milaan-Sanremo, 3e in Harelbeke, 20e in Gent-Wevelgem, 10e in de Ronde van Vlaanderen en 12e in Parijs-Roubaix: het voorjaar van Greg Van Avermaet mist een uitschieter.

   

  "Ik was erg teleurgesteld na Parijs-Roubaix", vertelt Van Avermaet. "Ik had de benen om een beter resultaat te halen. In de Amstel Gold Race krijg ik een laatste kans om mijn voorjaar kleur te geven. Ik mis een absoluut topresultaat, maar toonde wel veel regelmaat. De vorm is goed."

   

  "In vergelijking met de vorige wedstrijden is de Amstel Gold Race iets helemaal anders. Het is de Ardennenklassieker die me het best ligt."

   

  "Met renners als Patrick Bevin, Alessandro De Marchi en Serge Pauwels hebben we voldoende opties in het team. Er zal - in tegenstelling tot in de kasseiklassiekers - ook geen druk liggen op onze ploeg om de wedstrijd te controleren. We zien wel hoe het loopt en hopelijk eindig ik met een goed resultaat."