• home
 • video
 • pas verschenen

  Vriendin Gilbert: "Als mens is Philippe heel genereus. En volhardend"

  Maak kennis met Bettina Pesce, de nieuwe vriendin van Philippe Gilbert.

  Philippe Gilbert en Bettina Pesce vierden de zege in Roubaix met een kus.

  0 / 0

  Net na de finish van Parijs-Roubaix maakte het grote publiek kennis met Bettina Pesce. Ze is sinds een klein jaar de nieuwe vriendin van Philippe Gilbert en mocht plaatsnemen in de auto van Ruben Van Gucht.

  Bekijk het gesprek met de vriendin van Philippe Gilbert

  "Mijn eerste Parijs-Roubaix was meteen heel bijzonder"

  Met een kus en een innige knuffel voor de winnaar van Parijs-Roubaix presenteerde Bettina Pesce zichzelf aan de tv-kijkende wielerfans. Gilbert had haar gevraagd erbij te zijn in Roubaix. "Voor mij was het de eerste keer in Parijs-Roubaix en het was meteen een heel bijzondere dag", vertelt de Française aan Ruben in de auto.

   

  "Het is de eerste keer dat ik zulke sportieve emoties meemaak. Na de Ronde van Vlaanderen was Philippe niet heel erg teleurgesteld. Door zijn ziekte kon hij relativeren en voelde hij zich snel klaar voor het vervolg."

   

  "Parijs-Roubaix was zijn hoofddoel dit jaar, denk ik. Op voorhand had hij gezegd dat we na Parijs-Roubaix snel naar huis zouden gaan, want de Amstel Gold Race komt er nog aan. Tenzij hij zou winnen!" Ze kreeg de zegebloemen van Gilbert. "Maar ik heb ze aan zijn moeder gegeven. Zij is zijn grootste fan."

  Een koppel sinds de zomer

  Hun relatie raakte pas enkele weken geleden bekend, maar Gilbert en Pesce zijn al langer een koppel. "Sinds de zomer ongeveer. We kwamen elkaar tegen in het wielerwereldje, maar eigenlijk kenden we elkaar niet. We wisten wel min of meer van elkaar wie de andere was."

  "Of het makkelijk is om de vriendin van een renner te zijn? Nee, we wonen ook niet samen, maar proberen elkaar zo vaak mogelijk te zien. Makkelijk is het niet altijd, maar we voelen elkaar goed aan."

  "Als Philippe toeleeft naar een koers die belangrijk voor hem is, is hij erg geconcentreerd. Dan moet je er voor hem zijn als hij dat nodig heeft en voor de rest wat gerust laten. Dat had ik snel door."

   

  "We praten over vanalles. Philippe houdt van muziek en goed eten. Ik kook graag en sta soms uren in de keuken voor hem. Raclette kunnen we niet eten, maar gebraden kip met groenten eet hij bijvoorbeeld heel graag. Dat maak ik vaak."

   

  "Als persoon is hij heel genereus. In alles. Hij geeft veel. Neem nu wat hij doet voor Alaphilippe in Milan-Sanremo. Een woord dat zeker ook bij hem past is volhardend."

  Bekijk de vorige afleveringen van "In de auto met"