• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mo Salah in invloedrijke lijst Time: "Iconische figuur wereldwijd"

  Salah is de enige atleet die een van de covers van Time haalde.

  Het magazine Time heeft voor de 16e keer zijn "Time 100" gelanceerd, een lijst met de 100 meest invloedrijke mensen van het jaar. Enkele sportatleten werden evenzeer geselecteerd. Op een van de covers staat zelfs Liverpool-speler Mo Salah.

  Time maakte een onderverdeling in 5 categorieën: Pioniers, Artiesten, Leiders, Iconen en Titanen. Vooral in die laatste categorie staan een paar atleten, waaronder Salah. "Salah is een van de beste voetballers ter wereld. Daarnaast is hij een nog beter persoon. Hij is een iconische figuur bij Liverpool, maar ook voor Egyptenaren en moslims wereldwijd."

   

  In dezelfde categorie plaatst Time ook nog drie Amerikanen: basketbalicoon LeBron James, golfer Tiger Woods en voetbalster Alex Morgan. 

   

  Tot slot zijn er nog vermeldingen voor de Zuid-Afrikaanse loopster Caster Semenya en de Amerikaanse Fortnite-speler Tyler "Ninja" Blevins. Semenya werd geselecteerd in de categorie Iconen, Ninja bij Pioniers.

  Bekijk hieronder de volledige lijst: