• home
 • video
 • pas verschenen

  Schotland wijst bondscoach Alex McLeish (ex-Racing Genk) de deur

  Een begroeting tussen Roberto Martinez en Alex McLeish op 11 juni zit er niet meer in.

  Alex McLeish is niet langer meer de bondscoach van Schotland. McLeish, ooit nog actief als trainer bij Racing Genk, kreeg zijn C4 na het tegenvallende begin van de Schotten in hun EK-kwalificatiecampagne. 

  Zo begon Schotland, later dit jaar nog tegenstander van de Rode Duivels in de campagne voor Euro 2020, met een 3-0 verlies tegen Kazachstan. Een 0-2 zege bij San Marino volgde nadien, maar dat bleek niet genoeg om McLeish aan boord te houden.

   

  McLeish was sinds februari aan zijn tweede ambtstermijn bezig als Schots bondscoach. In 2007 stond hij ook al eens een goed jaar aan het hoofd van het nationale elftal. In België kennen we hem ook van zijn periode bij Genk. In het seizoen 2014-2015 greep hij met Genk naast Play-off 1 en kon het team ook in Play-off 2 geen groepswinst veroveren.

   

  Op 11 juni komt Schotland naar Brussel voor een partij in het Koning Boudewijnstadion tegen de Rode Duivels.