• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht riskeert match achter gesloten deuren en 5.000 euro boete

  Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vervolgt Anderlecht voor de supportersincidenten op bezoek bij Standard. RSCA riskeert een match achter gesloten deuren, een geldboete van 5.000 euro en een 5-0 forfaitnederlaag ten voordele van Standard. De zaak wordt op 25 april behandeld.

  Na een halfuur moest scheidsrechter Erik Lambrechts de Clasico definitief bij een 2-0 stand staken. Op basis van zijn wedstrijdverslag daagt bondsprocureur Kris Wagner nu Anderlecht voor de Geschillencommissie Hoger Beroep. Een forfaitnederlaag lijkt op basis van het bondsreglement onafwendbaar.

   

  Ook zegt het bondsreglement dat de club wiens supporters verantwoordelijk zijn voor de definitieve stillegging, bestraft wordt met een wedstrijd achter gesloten deuren. Wagner vraagt hier een effectieve match achter gesloten deuren, maar de Geschillencommissie Hoger Beroep kan ook opteren voor een partiële match achter gesloten deuren, waarbij slechts een aantal vakken gesloten worden.

   

  Het is echter onwaarschijnlijk dat Anderlecht dit seizoen nog een match achter gesloten deuren zal spelen. Een specifieke sanctie treedt pas in werking 15 kalenderdagen na het verstrijken van de termijn om beroep aan te tekenen. RSCA beschikt nog over de mogelijkheid om het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) in te schakelen.