• home
 • video
 • pas verschenen

  Guardiola na dramatische exit in Champions League: "Het is wreed"

  " "

  De begeesterde coach die Guardiola is, kreeg het gisteravond zwaar te verduren.

  "Ik heb nog nooit zoveel lawaai gehoord in Manchester, maar voetbal is onvoorspelbaar." City-coach Pep Guardiola zat in zak en as, nadat de ref de goal van de kwalificatie van Sterling in de extra tijd afgekeurd had na een ingreep van de VAR. Voor Mauricio Pochettino waren zijn Tottenham-spelers "helden".

  Voor de zesde keer op een rij haalt Guardiola en zijn team de halve finales van het kampioenenbal niet. De coach die met Barcelona de Champions League won in 2009 en 2011, miste het klavertje 4 3 keer met Bayern en nu 3 keer met City. De droom van de quadrupel (titel, FA Cup, League Cup en Champions League) is weg.

   

  De VAR oordeelde dat Agüero buitenspel stond bij de 5-3 van Sterling en keurde de goal af. "Het is wreed, maar het is wat het is en we moeten het aanvaarden", bleef Guardiola verslagen achter.

   

  "Na 20 minuten stonden we 3-2 voor. In de 2e helft creëerden we heel wat kansen en maakten de doelpunten die we nodig hadden. Het einde kende evenwel een slechte afloop, dus proficiat aan Tottenham en veel geluk in de halve finales." Vorig jaar verloor Guardiola met City ook in de kwartfinales tegen Liverpool, een andere Engelse rivaal.

   

  Guardiola had toch wel zijjn bedenkingen bij de 4-3 van Llorente, waar de VAR ook ingreep om een mogelijke handsbal te bekijken. De ref oordeelde evenwel dat de spits met zijn heup scoorde. "Ik ben een voorstander van de VAR, maar misschien is er een camerastandpunt waar Llorentes goal hands is en misschien is het dat niet vanuit het standpunt van de ref."

  Ik ben een voorstander van de VAR, maar misschien is er een camerastandpunt waar Llorentes goal hands is en misschien is het dat niet vanuit het standpunt van de ref.

  Pep Guardiola

  "Zullen zaterdag reageren tegen... Tottenham"

  Het was een voetbalgekke avond. Na de rust stuwde het publiek de thuisploeg naar voren, met de 4-2 van Agüero, na een 3e assist van De Bruyne, als orgelpunt. De coach zag het graag gebeuren: "Ik ben zo trots op mijn spelers en op de fans. Ik heb nooit zoveel lawaai gehoord sinds ik in Manchester ben, maar voetbal is onvoorspelbaar."


  Veel tijd om te bekomen heeft City niet: zaterdag ontvangen Kompany en co. Alderweireld en Vertonghen opnieuw in volle titelstrijd in de Premier League. Guardiola: "We moeten opstaan en reageren. We hebben niet veel tijd en het is tegen hetzelfde team. We mogen niet te veel nadenken. We moeten nu zoveel mogelijk slapen en vrijdag bereiden we die match voor."


  City won de League Cup al dit seizoen en staat in de finale van de FA Cup. In de competitie telt het 2 punten achterstand op Liverpool, maar met een match minder. "We vechten al 9 à 10 maanden in de Premier League en hebben het in onze eigen handen. Vandaag is lastig en morgen zal het dat ook zijn, maar vrijdag zullen we klaar zijn."

  " "

  Mauricio Pochettino is door het dolle heen na het laatste fluitsignaal.

  Pochettino: "Mijn spelers zijn helden"

  Guardiola's collega aan de overkant, Mauricio Pochettino, stak de lof voor zijn spelers niet onder stoelen of banken: "Wij verdienen die halve finale. Mijn spelers zijn helden. Ik ben erg trots op hen."

   

  "Ik kan niet zeggen dat dit mijn beste match ooit was. Het is ongelooflijk dat we City uitschakelen in de kwartfinale van de Champions League, sowieso is hier 3 goals scoren niet makkelijk."

  "Toen Sterling de 5-3 maakte, ging er van alles door mijn hoofd. De ontgoocheling was enorm, maar de ref keerde de beslissing om. Daarom houd ik zo van voetbal."

   

  "Dit is een van mijn hoogtepunten als coach. Gezien de omstandigheden (Kane ontbrak en Sissoko viel voor de rust uit, red). de Mijn spelers verdienen alle complimenten. Wij behielden dezelfde spirit, dezelfde ideeën, dezelfde filosofie. We vergelijken ons niet met andere teams, maar zijn realistisch. Tottenham wil zich verbeteren om het niveau van Barcelona, City of Real te halen."

   

  "Wij tonen dat in voetbal alles mogelijk is: voetbal is namelijk niet alleen talent, maar ook karakter en mentaliteit."

  Matchwinnaar Llorente: "Een van beste momenten in mijn carrière"

  Tottenham-aanvaller Llorente, die kort voor de rust inviel voor Sissoko, maakte uiteindelijk de beslissende derde goal voor de bezoekers. De Spanjaard was door het dolle heen na zijn 4-3 in de 73e minuut.

   

  "Wat een ongelooflijke avond", glunderde Llorente. "Dit is een van de beste momenten in mijn carrière." En de 34-jarige spits maakte nogal wat mee: "Ik won de Wereldbeker, het EK, de Europa League (met Sevilla) en de Italiaanse titel (met Juventus), maar deze avond was geschiedenis."

   

  Tottenham bereikt voor het eerst sinds 1962 de laatste 4 van de belangrijkste Europese beker. En daarin ontmoeten Alderweireld en Vertonghen hun ex-ploeg Ajax. Llorente: "Het is gek dat we met dit ongelooflijke team voor het eerst de halve finales halen. Ik geloof in mijn teammaats en denk dat we geschiedenis kunnen schrijven."