• home
 • video
 • pas verschenen

  IOC schenkt half miljoen euro voor wederopbouw Notre-Dame

  De Notre-Dame raakte maandagavond zwaar beschadigd bij een fikse brand.

  Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zal 500.000 euro overmaken voor de wederopbouw van de Notre-Dame in Parijs, die maandagavond door een brand deels werd vernield. IOC-voorzitter Thomas Bach hoopt dat de herstellingswerken zijn afgerond tegen 2024, wanneer de Franse hoofdstad gastheer is voor de Olympische Spelen.

  "De hele olympische beweging en het IOC in het bijzonder zijn enorm geraakt door de link die de Fransen onmiddellijk legden tussen de heropbouw van de Notre-Dame en de Olympische Spelen van 2024 in Parijs", zegt Thomas Bach in een bericht bestemd voor Tony Estanguet, hoofd van het lokale organisatiecomité.

   

  "Het objectief om die heropbouw rond te krijgen voor Parijs 2024, zal voor ons allen een bijkomende motivatie zijn."