• home
 • video
 • pas verschenen

  Diego Costa weigert te trainen na boete wegens wangedrag

  Diego Costa

  Diego Costa speelt de vermoorde onschuld na zijn rode kaart.

  Volgens verschillende Spaanse media is Diego Costa niet opgedaagd op de training bij Atletico Madrid. Hij is het niet eens met de boete die hij kreeg opgelegd van zijn club naar aanleiding van zijn scheldtirade aan het adres van scheidsrechter Manzano.

  Diego Costa werd in de match tegen Barcelona van het veld gestuurd, nadat hij de scheidsrechter de huid had volgescholden. "Ik schijt op je moeder, de hoer", noteerde Jesus Gil Manzano in zijn scheidsrechtersverslag.

   

  De Spaanse bond kon er niet mee lachen en gaf Costa 8 speeldagen schorsing. Dat betekent dat hij niet meer in actie komt dit seizoen. Ook van de club heeft hij een boete gekregen en dat zit hem blijkbaar hoog. Volgens onder meer Marca, AS en El Pais weigert Costa nog te trainen, ook al is hij topfit.

   

  Zijn trainer Diego Simeone, zelf ook niet het braafste jongetje van de klas, neemt het in een vandaag verschenen interview op voor zijn aanvaller. "Hij is een beest en doet soms dingen waardoor we afzien. Zoals in Camp Nou, toen we hem echt nodig hadden. Maar ik beoordeel spelers niet op 1 incident. Er vallen meer positieve dan negatieve dingen te zeggen over Diego."