• home
 • video
 • pas verschenen

  Clement: "Dit zijn de weken waarin Preud'homme en ik elkaar een beetje mijden"

  Philippe Clement en Michel Preud'homme.

  Sclessin is morgenavond de volgende halte van leider Racing Genk in zijn jacht op de titel. Trainers Philippe Clement en Michel Preud'homme zaten in een niet zo ver verleden nog in hetzelfde kamp (dat van Club Brugge). "Mochten we iets zoeken om elkaar te verrassen, dan zouden we vooral onze eigen spelers verrassen", zegt de Genkse T1.

  "De coaches kennen elkaar goed"

  "Deze matchen leven", zegt Philippe Clement over Standard-Racing Genk van morgenavond. "Het zijn twee ploegen die willen voetballen en voor de overwinning gaan."

   

  "Ook de coaches kennen elkaar goed. Af en toe horen Michel Preud'homme en ik elkaar nog, maar dit zijn de weken waarin we elkaar een beetje mijden."

   

  "Of we elkaar nog kunnen verrassen? Neen. Mochten we iets zoeken om elkaar te verrassen, dan zouden we vooral onze eigen spelers verrassen. We weten hoe we over voetbal denken en welke tactieken we daar voor gebruiken."

  "Dit zijn misschien gevaarlijke weken"

  Racing Genk maakte zondag indruk tegen Club Brugge. "Dit zijn misschien gevaarlijke weken, want als je zo'n goeie prestatie brengt en zoveel lof krijgt, dan is er gevaar dat je even geniet."

   

  "Maar dit is een nieuwe kans om te bevestigen. Als de spelers op Sclessin alles kunnen bevestigen en hetzelfde kunnen brengen met hetzelfde resultaat, dan zou het een fantastisch weekend zijn."

   

  In Luik kan het natuurlijk flink stormen. Wat als Genk - zoals Anderlecht - snel in de achtervolging moet? "Ik heb in anderhalf jaar nog geen enkele keer geweten dat mijn spelers met de kop in de grond liepen."

   

  "Dat wil niet zeggen dat je alle wedstrijden wint, want we hebben ook soms verloren. Maar de spelers hebben altijd tot de laatste seconden gevochten voor een resultaat. Dat zit in deze groep."

  Dit zijn misschien gevaarlijke weken, want als je zo'n goeie prestatie brengt en zoveel lof krijgt, dan is er gevaar dat je even geniet.

  Philippe Clement