• home
 • video
 • pas verschenen

  Zinho Vanheusden verklaart het succes van de Jonge Duivels

  In New Kids on the Block leren  we  jonge topsporters beter kennen. De derde Jonge Duivel in de reeks is Zinho Vanheusden. De 19-jarige verdediger is eigendom van Inter Milaan, maar op dit moment een vaste waarde achterin bij Standard. Nu strijdt hij mee voor de prijzen in Play-off I en deze zomer doet hij met de Jonge Duivels een gooi naar de Europese titel.

  "Debuteren tijdens de Play-offs was ongelofelijk"

  Vanheusden maakte een jaar geleden zijn profdebuut bij Standard thuis tegen KAA Gent. "Ik was nog maar twee weken aan het meetrainen met de groep. ik kwam net terug van een zware knieblessure, maar omdat er een geblesseerde en een zieke waren, stond ik plots aan de aftrap. Onmiddellijk een wedstrijd in Play-off I. Dat was heel mooi", vertelt Vanheusden.

   

  Na die wedstrijd spraken onder anderen Peter Vandenbempt en Marc Degryse vol lof over de jonge verdediger. "Dat deed me heel veel plezier, omdat ze heel hoog aangeschreven staan in het Belgische voetbal. Maar ik blijf gewoon doorwerken. Dat werken loont en ik moet gewoon verder doen zoals ik bezig ben."

   

  Vanheusden keerde uit Milaan terug naar Standard om te revalideren van een gescheurde kruisband in zijn knie. "In het begin was die blessure heel zwaar. Ik trainde altijd met de A-kern van Inter en zat telkens op de bank. Het is heel hard om dan zo'n blessure te krijgen. Ik had nood om bij mijn familie te zijn en daarom ben ik teruggekeerd naar Standard."

  Bekijk het interview ook op Instagram TV