• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van der Poel: "Ik ben snel na zware koers, ik hoefde niemand te vrezen"

  Mathieu van der Poel won met de Brabantse Pijl al zijn tweede voorjaarswedstrijd. Hij sprintte met veel macht Alaphilippe, Wellens en Matthews uit het wiel. "Ik had voor het seizoen al gezegd dat deze koers me het best zou passen en dat heb ik nu laten zien."

  Mathieu van der Poel liet zich een eerste keer zien op zo'n 57 kilometer van de finish. "Ik had gehoopt om met een groepje weg te rijden, maar dat lukte niet. Ik moest wachten tot er enkele grote namen gingen." Zo belandde Van der Poel in een elitegroepje met Alaphilippe, Wellens en Matthews. Met veel lef trok hij zelf de sprint aan.

   

  "Zoals ik al een paar keer heb gezegd: ik weet dat ik snel ben na een zware wedstrijd. Ik heb al een paar keer mijn eigen sprint niet kunnen rijden omdat ik te lang bleef zitten, maar nu was ik echt wel zelfzeker. Ik wist gewoon dat ik als eerste moest gaan."

   

  "Ik denk niet dat ik iemand hoefde te vrezen, zeker niet op zo'n aankomst. Matthews is normaal de snelste, maar Alaphilippe heeft ook al sprints gewonnen. Ik reed niet met trage renners naar de finish, maar ik voelde wel dat ik zelf nog een sprint in huis had."

   

  "Ik ben heel blij en trots dat ik hier win. Ik zat met drie grote namen in de kopgroep, dus het is een beetje een droom om dan zo te eindigen. Ik had voor het seizoen gezegd dat deze race het best bij me zou passen en dat heb ik laten zien."

   

  Van der Poel is nu een van de topfavorieten voor de Amstel Gold Race. "Dat doet me niet zo heel veel. Ik leg voor mezelf de verwachtingen sowieso hoog genoeg. Het is een beetje hetzelfde verhaal als Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. Het is niet omdat je de Brabantse Pijl wint dat je de Amstel Gold Race wint. Dat is een heel andere koers, maar de conditie is goed en ik kijk er wel naar uit."

  Opvallend: Van der Poel voorspelde zijn zege al in februari

  Wellens: "Kreeg geen ruimte om weg te rijden"

  • Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step, 2e): “Ik ben tevreden dat ik op het podium sta. Na mijn val in het Baskenland had ik toch enkele moeilijke dagen. Ik ben tevreden dat ik met deze goeie renners vooraan eindig. Ik heb alles gegeven in de sprint, maar er ontbrak iets. Of alles nu in orde is voor de komende klassiekers? Ja, die val heb ik al achter me gelaten. Ik probeer nu weer naar mijn beste niveau te geraken. Dit was een goeie test.”
  • Tim Wellens (Lotto-Soudal, 3e): “Ik wilde op het einde wegrijden, want zo moest ik het proberen. Maar ik kreeg nooit echt ruimte. Dat was mijn kans om te winnen, maar het is niet gelukt. Met mijn derde plaats in de sprint moet ik blij zijn. Vandaag hadden we een hele sterke kopgroep en Julian en Mathieu staken er toch wel bovenuit op de voorlaatste klim. De Amstel Gold Race? Zondag komen er nog heel veel renners bij.”