• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel: "Het werelduurrecord aanvallen? Zeg nooit nooit"

  Mathieu van der Poel is onder de indruk van Victor Campenaerts.

  Victor Campenaerts snelde gisteren naar een verbluffend werelduurrecord. Onze landgenoot oogstte heel wat lof en bewondering in het peloton, zo bleek vanmiddag bij de start van de Brabantse Pijl. Zouden zijn collega's ook bereid zijn om zoveel opofferingen te maken? Onze reporter vroeg het aan Wellens, Van der Poel en co.

  • Mathieu van der Poel (Corendon-Circus): "Het is heel knap wat Victor gedaan heeft. Ik denk dat er toch wel wat druk op zat en dan is het wel knap dat alles samenkomt op die dag. Of ik het zou zien zitten? Zeg nooit nooit, maar het is nog niet voor de komende jaren. Ik weet niet of ik het kan. Het zal sowieso niet makkelijk zijn. Het heeft wel zijn charme. Het is een beetje te vergelijken met toewerken naar een WK. Het uurrecord is ook uitgegroeid tot iets groots."
  • Tim Wellens (Lotto-Soudal): "Het is indrukwekkend. Iedereen had wel een beetje verwacht dat hij het zou halen, maar met zo'n verschil... Het zijn wel heel veel opofferingen voor één doel. Ik zou schrik hebben om opofferingen te doen en als het dan mislukt, dan is je voorjaar voorbij. Ik zou twee keer nadenken, maar Victor heeft sowieso de juiste keuze gemaakt."
  • Jelle Vanendert (Lotto-Soudal): "Ik kan het werelduurrecord niet breken, dus ik zal die opofferingen ook niet doen. Wat Victor doet, is natuurlijk een eenzame discipline. Er is wel een team rond hem, maar die trainingen zijn toch vrij eenzaam en ook niet zo leuk, denk ik. Wij zitten constant buiten, hij zat de laatste weken voortdurend op de piste."
  • Dylan Teuns (Bahrein-Merida): "Chapeau! Het is grote klasse van Victor. Hij heeft er heel veel werk ingestoken en dan is de beloning meer dan terecht. We doen allemaal op onze manier veel opofferingen, maar om een uur lang op die velodroom te rijden is niet aan mij besteed. Je moet echt wel de kwaliteiten hebben."
  • Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step): "Het is mooi voor Victor, zijn ploeg en het Belgische wielrennen. Het is iets wat ik mezelf niet zie doen."