• home
 • video
 • pas verschenen

  Campenaerts bouwt Mexicaanse fiesta in Kuipke na wielerseizoen

  Campenaerts zette in Mexico het werelduurrecord op zijn naam.

  Victor Campenaerts heeft in Mexico wielergeschiedenis geschreven en dat moet ook in België gevierd worden. Daarom krijgt hij na het wielerseizoen, op 9 november, een feestavond in het Kuipke in Gent. De "Fiesta Mexicana con Victor" wordt de zaterdag voor de start van de Zesdaagse georganiseerd.

  Werelduurrecordhouder Victor Campenaerts komt vrijdag terug uit Mexico, maar op zijn Belgisch feestje moet hij nog een paar maanden wachten. Op zaterdag 9 november wordt het Kuipke in Gent het decor voor een heus Mexicaans feest.

   

  "De zaterdag voor de start van de Zesdaagse in Gent zal het Kuipke al eens dienst doen voor een portie wielrennen, entertainment en feest, met één man in de hoofdrol: Victor Campenaerts", klinkt het in een persbericht. "We verwachten ook alle fans, koersliefhebbers, feestvierders van de Zesdaagse en al wie zin heeft in een warm latinofeestje! Fietsen, feesten en nagenieten van Victors uitzonderlijke prestatie in ware Mexicaanse stijl, dat is het motto."

   

  Victor Campenaerts ging gisterenavond in Mexico als eerste renner door de magische kaap van 55 kilometer per uur. Met zijn afstand van 55,089 kilometer pakte hij het werelduurrecord af van Bradley Wiggins (54,526 km).