• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Juventus heeft rode beurscijfers na uitschakeling in Champions League

  Cristiano Ronaldo zit teleurgesteld op de grasmat tijdens de wedstrijd tegen Ajax.

  Juventus heeft in de kwartfinales van de Champions League verloren tegen Ajax. Dat had niet enkel sportieve gevolgen, ook op de beurs zakte het aandeel van Juventus maar liefst 17%.

  Juventus zag de prijs van zijn aandelen drastisch dalen na het verlies tegen Ajax. Bij de opening van de beurs van Milaan zag de club -17% in een rode kleur staan. Slecht nieuws: een enorme daling van de dagprijs van het aandeel.

   

  De avond voor de wedstrijd tegen Ajax stond het aandeel nog op een recordhoogte van 1,706 euro. Bij de opening van de beurs stond het op 1,304. In de loop van de dag is het aandeel wel al opnieuw wat gestegen.

   

  Andersom is het aandeel van Ajax gestegen met 8,45% na de overwinning in Turijn. Ajax is de enige beursgenoteerde voetbalclub in Nederland.

   

  De investering in Cristiano Ronaldo heeft dus niet helemaal goed uitgepakt. Het grootste doel van Ronaldo was immers om de beker met de grote oren naar Turijn te halen. Het is 23 jaar geleden dat Juventus nog eens de beker won en sindsdien verloren het al 5 finales. In de Italiaanse competitie loopt het beter. Juventus heeft nog 1 punt nodig om kampioen te worden. Het zou de 8e keer op een rij zijn dat de ploeg uit Turijn het kampioenschap wint.