• home
 • video
 • pas verschenen

  De Plus moet Roglic aan de eindoverwinning in de Giro helpen

  Laurens De Plus.

  De Plus neemt zijn kopman op sleeptouw.

  De Ronde van Italië begint pas op 11 mei, maar Jumbo-Visma heeft zijn achttal al op papier. Laurens De Plus wordt een van de meesterknechten van de Sloveen Primoz Roglic, die een gooi doet naar de eindzege. "Het hele team gelooft in de kansen van Primoz."

  "Je merkt aan alles dat Primoz zo goed mogelijk aan de start wil verschijnen", vertelt ploegleider Mathieu Heijboer op de website van Jumbo-Visma. "De hele formatie gelooft in de kansen van Primoz. We gaan er voor."

   

  Het team is momenteel op hoogtestage in de Sierra Nevada. "Er is iets aan het groeien hier", vervolgde Heijboer. "We smeden de ploeg klaar voor deze grote wedstrijd. De voorbereiding verloopt heel goed, ondanks de sneeuw hier. We hebben één dag binnen moeten blijven, verder niet. Iedereen is gezond en fit."

   

  Roglic won dit seizoen al de UAE Tour en Tirreno-Adriatico. Op 11 mei wordt de Giro op gang geschoten met een individuele tijdrit van 8,2 kilometer. 

  De selectie van Jumbo-Visma:

  • Koen Bouwman (Ned)
  • Laurens De Plus
  • Jos van Emden (Ned)
  • Robert Gesink (Ned)
  • Tom Leezer (Ned)
  • Paul Martens (Dui)
  • Primoz Roglic (Svn)
  • Antwan Tolhoek (Ned)