• home
 • video
 • pas verschenen

  Wickmayer: "Niet-selectie tegen Frankrijk heeft pijn gedaan"

  Het Belgische Fed Cup-team heeft woensdag een eerste keer getraind in de aanloop naar het treffen met Spanje dit weekend. "Het wordt een uitdaging, maar we hebben het in ons om hen te kloppen", zei kapitein Johan Van Herck.

  Van Herck: "Liever geen vragen meer over Elise"

  De winnaar van het duel tussen België en Spanje speelt volgend jaar in Wereldgroep I. De verliezer is veroordeeld tot Wereldgroep II. De belangen zijn groot. Fed Cup-kapitein Van Herck rekent op  Alison Van Uytvanck, Kirsten Flipkens, Ysaline Bonaventure en Yanina Wickmayer.

   

  Van Elise Mertens was al geweten dat ze past voor het duel. Belgiës nummer 1 geeft voorrang aan de voorbereiding van het gravelseizoen. "Ik wil liever geen vragen meer beantwoorden over de afwezigheid van Elise", zei Van Herck. "Het was haar keuze en ik wil er nu geen energie meer insteken. De volledige focus ligt op de ontmoeting met Spanje."

   

  Spanje kan rekenen op twee speelsters uit de top 30: Garbiñe Muguruza, ex-nummer 1 van de wereld, en Carla Suarez Navarro. "Hun kwaliteiten staan buiten kijf. Ik besef dat het voor ons een hele uitdaging zal zijn tegen hen te spelen. Maar mijn speelsters hebben het in zich om de Spanjaarden te kloppen. We moeten vertrouwen hebben in een goede afloop", vindt Van Herck.

   

  "We zijn tevreden over onze voorbereiding en alles verloopt momenteel naar wens. We kozen bewust om op hardcourt te spelen en hebben het ons nog niet beklaagd. De ondergrond is zoals we wilden, met een lage opbots. Dat kan dus helemaal geen excuus zijn, mocht het mislopen."

  Wickmayer: "Heel fijn er opnieuw bij te zijn"

  Voor Yanina Wickmayer is het even geleden dat ze er bij was voor de Fed Cup. "Dat is ontzettend fijn. Ik heb veel ervaring in de Fed Cup en was er graag bijgeweest tegen Frankrijk, maar ik respecteer de keuze van onze aanvoerder. Dat heeft wel pijn gedaan, een of twee dagen had ik het echt moeilijk. Langs de andere kant is dat positief, want dat toont hoe graag ik er bij ben." 

   

  "Mijn niet-selectie deed pijn omdat ik hard aan de weg terug timmer, maar ook omdat Fed Cup in het verleden veel voor mij heeft betekend. Als ik naar foto's op mijn gsm kijk, zijn de foto's van  de Fed Cup de foto's die me altijd wat meer doen."

   

  Het is wel verre van zeker dat Wickmayer ook echt op de baan zal komen tegen Spanje, maar daar legt ze zich bij neer. "Ik verwacht helemaal niets. Ik zal klaar zijn als de ploeg me nodig heeft en als ze me niet nodig hebben, zal ik op de bank iedereen aanmoedigen om er een mooi weekend van te maken. Het wordt een moeilijk duel. Maar underdog zijn is misschien wel leuk. Als ploeg moeten we hard samenhangen."

   

  Ysaline Bonaventure heeft veel vertrouwen sinds ze de derde ronde haalde in Indian Wells. "Ik vind dat ik aan mijn sterkste seizoen uit mijn loopbaan bezig ben. Indian Wells was zonder twijfel mijn beste toernooi tot dusver. Ik ben op de goede weg en tennis met het nodige vertrouwen. Dat hoop ik tijdens de ontmoeting met Spanje te kunnen tonen."

  Ik denk dat ik aan het sterkste seizoen uit mijn loopbaan bezig ben. (Bonaventure)

  Wickmayer: "Enorm fijn om opnieuw bij de ploeg te zijn"

  Flipkens: "We hebben lastige klanten tegenover ons"

  Van Uytvanck: "Heb tegen Muguruza 1 van mijn beste matchen ooit gespeeld"

  Bonaventure: "Tijdens Fed Cup betekent de ranking vaak weinig"