• home
 • video
 • pas verschenen

  Wuyts: "Dokter Van Mol zei: "Ik denk dat we Mathieu beter bij ons halen""

  Michel Wuyts.

  Commentator Michel Wuyts in Extra Time Koers.

  Mathieu van der Poel (24) is dit voorjaar talk of the town, maar na zijn overwinning in de Brabantse Pijl is iedereen nog wat meer onder de indruk van de Nederlandse alleskunner. Ook de tafel van Extra Time Koers spaarde zijn lofzang niet.

  "Mathieu heeft ogen op zijn rug en achterwerk"

  "Ik ben ongelofelijk onder de indruk van het fenomeen Van der Poel", vertelde Michel Wuyts in Extra Time Koers.

   

  "Wat me vooral intrigeert, is hoe hij anticipeert op de aanvallen van iedereen. Hij weet wanneer Wellens zal aanvallen. Hij heeft ogen op zijn rug en achterwerk en zit onmiddellijk op dat wiel. Door zijn snelheid van reageren spaart hij energie uit."

   

  "Zoals Van der Poel rijdt, reden ze in de jaren 70 ook: onbevangen en van ver, naar niemand omkijken en dwars door tactische overwegingen. Dat is het mooiste wat koers kan brengen."

   

  "Ik stapte in Overijse uit mijn commentaarpositie en kwam dokter Van Mol tegen (ploegdokter Deceuninck-Quick Step). Yvan zei: ik denk dat we Mathieu beter bij ons halen", verklapte Wuyts. "Dan kan ik meedelen in het prijzengeld", knipoogde Yves Lampaert.

  "Hij moet zijn spontaniteit behouden"

  • Michel Wuyts over de reactie van Van der Poel na de Brabantse Pijl, die doodleuk zei dat hij niemand hoefde te vrezen in de sprint: "Hij moet vooral die spontaniteit behouden. Van hem aanvaard je dat. Dat is charisma. Bij iemand anders zeg je: wat een stoef is dat. Bij Mathieu niet. Je weet dat hij het kan."
  • Tiesj Benoot over de sprintsnelheid van Van der Poel. "De eerste 5 seconden zijn zeer indrukwekkend. In Dwars door Vlaanderen zette Turgis zeer slim aan, maar Mathieu zat meteen in zijn slipstream."
  • Yves Lampaert over de tweet van Oliver Naesen: "Ollie moet al stoppen met koersen nadat hij er op de Tiegemberg was afgereden."