• home
 • video
 • pas verschenen

  Campenaerts: "Mijn hoofd bonst niet, mijn nek en mijn rug voel ik wel"

  Victor Campenaerts

  Victor Campenaerts geniet na aan het zwembad.

  Een dag na zijn werelduurrecord brengt Victor Campenaerts de dag horizontaal door. Het feestje na zijn knalprestatie viel mee. "Ik heb een paar pintjes gedronken", vertelt de toprenner aan het zwembad in Aguascalientes.

  Gisteravond heeft Victor Campenaerts zijn werelduurrecord gevierd op restaurant in hartje Mexico. "Ik heb een paar pintjes gedronken en heerlijk gegeten", vertelt hij 24 uur na zijn krachttoer op de wielerpiste van Aguascalientes.

   

  "Hoofdpijn heb ik vandaag niet", lacht Campenaerts. "Het was heel gezellig, maar zo erg was het niet. Ik heb nu vooral last van mijn rug en mijn nek."


  Een dag later dringt het bij Campenaerts stilaan door dat hij een wereldprestatie heeft neergezet. "Het leeft enorm in België, denk ik. Toch wat ik zie op de sociale media."

   

  "En mijn supporterscafé Mombasa in Borgerhout was tot de nok gevuld. Ik ben benieuwd naar de rekening", grijnst de snelste renner ter wereld, die meteen na zijn record al aan een volgend doel denkt.


  "De olympische tijdrit van Tokio 2020", legt Campenaerts uit, "maar eerst heb ik nog wat tussendoortjes zoals de Ronde van Romandië binnenkort. Die eindigt met een tijdrit in Genève. En daar wil ik hoog eindigen."

  Ik ben benieuwd naar de rekening in café Mombasa.

  Victor Campenaerts

  "Ga mijn fiets verkopen"

  Op onze Facebookpagina heeft u ook vragen aan Victor Campenaerts kunnen stellen. Wat doet hij met zijn recordfiets bijvoorbeeld? "Die verkoop ik", lacht Campenaerts. "Neen, hopelijk komt die in mijn woonkamer te staan."

   

  Kijk hieronder naar de Facebook live met Victor Campenaerts:

  FOTO'S: Victor Campenaerts rust uit aan het zwembad