• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische titelstrijd wordt in 2024 met aankomst in Zottegem beslist

  Het podium in 2018.

  Na vier keer West-Vlaanderen van 2020 tot 2023 zal het BK wielrennen in 2024 in Oost-Vlaanderen gereden worden. Zottegem wordt de aankomstplaats. Meer details over het parcours zijn er nog niet.

  Dit jaar vindt het BK plaats in Gent, daarna zijn Anzegem, Waregem, Middelkerke en Izegem aan de beurt. Vier jaar West-Vlaanderen dus en daarna opnieuw Oost-Vlaanderen. Peter Van Petegem is de koersdirecteur voor dat Belgisch kampioenschap.

   

  "De startplaats is nog niet toegewezen, daar is nog alle tijd voor", zei Jenne De Potter, burgemeester van Zottegem. "Feit is wel dat Zottegem aankomstplaats zal zijn. Wij hebben alvast een meer dan degelijke kennis wat betreft wielerwedstrijden."

   

  Zottegem krijgt alleszins de steun van Sint-Lievens-Houtem en Herzele. De drie gemeentes organiseren de komende jaren ook verschillende andere BK's, zoals het Belgisch kampioenschap tijdrijden voor de categorieën tot en met de beloften. "Er wacht ons nog veel werk om de BK's in een definitieve vorm te gieten, maar gaan daar zeker in slagen."