• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht ook vervolgd voor spreekkoren fans tegen Club Brugge

  Anderlecht verloor thuis met 2-3 tegen Club Brugge.

  De Koninklijke Belgische Voetbalbond vervolgt Anderlecht voor discriminerende gezangen van de supporters tijdens de topper tegen Club Brugge. Paars-wit riskeert een boete van 4.000 euro.

  Afgelopen vrijdag moest de wedstrijd tussen Standard en Anderlecht gestaakt worden omdat de bezoekende supporters zich van hun slechtste kant lieten zien. Ze onderbraken de partij tot twee keer toe met vuurpijlen en rookbommen. Voor die supportersincidenten hangt de club nog een zware straf boven het hoofd, maar een uitspraak is er nog niet.

   

  Paars-wit moet echter nog een straf vrezen. Bondsprocureur Kris Wagner daagt RSC Anderlecht voor de Geschillencommissie voor discriminerende gezangen tijdens de thuiswedstrijd tegen Club Brugge. Dat doet hij op basis van een verslag van de zogenaamde match delegate. Die hoorde de thuisfans onder meer de leuze "Alle boeren zijn homo's" scanderen en maakte daarvan melding in zijn rapport.

   

  Bij de oproeping voegde de bondsprocureur ook meteen een stafvordering van 4.000 euro. Wanneer er een uitspraak komt, is nog niet bekend.