• home
 • video
 • pas verschenen

  Michael Verschueren: "Kijken uit naar juiste coach voor Anderlecht"

  Michael Verschueren

  Michael Verschueren: "Nu bouwen aan het Anderlecht van morgen."

  Sportief directeur Michael Verschueren beleeft woelige tijden bij Anderlecht. Na het vertrek van coach Fred Rutten richt hij de blik al deels op volgend seizoen. "We kunnen de zaken nu op een veel betere manier voorbereiden", zegt Verschueren aan Sporza.

  Het was toch een kleine verrassing dinsdagochtend: Fred Rutten die per direct vertrekt als coach van Anderlecht. "Op onze wekelijkse vergadering heeft Fred Rutten ons laten weten dat hij volgend jaar geen deel meer wilde uitmaken van ons project. We hebben dan bekeken hoe we de laatste 6 wedstrijden zouden aanpakken en Fred stond er zelf voor open om nu al te stoppen. Ik vind dat geen chaosmoment, ik vond het goed. Naar volgend seizoen toe kunnen we de zaken nu op een veel betere manier voorbereiden", zegt Michael Verschueren.

   

  "We kunnen nu uitkijken naar de juiste coach voor Anderlecht. Momenteel zijn alle opties nog open. We willen geen trainer met een grote naam, maar eentje die in de filosofie van de club gelooft. Als we iemand vinden die perfect in dat plaatje past, dan kan het snel gaan. Die oefening zijn we nu aan het maken."

  Als Antwerp normaal presteert, dan vrees ik dat het voor ons gedaan is. Maar zolang er een kans is, gaan we ervoor.

  Michael Verschueren over de resterende 6 matchen

  Wat rest er dit seizoen nog voor paars-wit? "Mathematisch kan het nog, maar we moeten realistisch zijn. Als Antwerp normaal presteert, dan vrees ik dat het voor ons gedaan is. Maar zolang er een kans is, gaan we ervoor. Ik denk dat we nu vooral gaan bouwen aan het Anderlecht van morgen."

   

  "De supporters? Ik heb gisteren en vandaag met supporters gesproken. De huidige malaise is niet enkel ontstaan uit dit seizoen, dat heb ik hen ook verteld. Het is een aaneenschakeling van vele jaren, waarin een aantal zaken niet optimaal gebeurd zijn. Wij moeten proberen om het beleid dat eind vorig jaar ingezet is tot uitvoering te krijgen en een nieuw Anderlecht te bouwen."

   

  "Zondag tegen Gent moet er gewonnen worden. We willen de resterende wedstrijd zo goed mogelijk afwerken. De kopjes moeten weer omhoog. We willen vooral inzet zien en van daaruit bouwen."