Degryse hard voor bondsprocureur: "Kan hem niet meer serieus nemen"

  Marc Degryse

  Marc Degryse spaarde zijn kritiek niet in Extra Time.

  Vorige week stond bondsprocureur Kris Wagner een hele week in de schijnwerpers met zijn eis voor 7 speeldagen schorsing voor Malinovski. Marc Degryse spaart zijn kritiek niet. "Volgens mij is het genoeg geweest."

  Marc Degryse koos gisteren in Extra Time voor de acties en uitspraken van de bondsprocureur als zijn moment. "Ik heb een raar gevalletje, we hebben deze week de heer Kris Wagner, de bondsprocureur die 7 speeldagen schorsing wou voor Malinovski, leren kennen."

   

  "We waren stomverbaasd dat hij 7 speeldagen eiste, maar hij heeft dat in een pleidooi van meer dan 2 uur proberen te verdedigen. Hij probeerde duidelijk te maken dat de actie van Malinovski bewust was. En er zaten een paar eigenaardige uitspraken in dat pleidooi. Het waren er te veel om allemaal te tonen."

  "In de toekomst zitten we met die man opgescheept"

  "Dat zijn allemaal stevige argumenten om ons te overtuigen", ging Degryse cynisch voort. "Maar hij heeft gekregen wat hij wou: hij kreeg de hele week aandacht. Gelukkig, en dat is het positieve aan het verhaal, heeft de Geschillencommissie daar geen rekening mee gehouden."

   

  "Maar eigenlijk is mijn punt: in de toekomst zitten we met die man opgescheept. Ik vind niet dat hij nog kan aanblijven. Deze man kan ik niet meer serieus nemen. Bij de volgende rode kaart moet hij oordelen hoeveel wedstrijden iemand geschorst wordt. Hij is in december aangesteld en heeft zich kunnen tonen, maar nu is het genoeg geweest."

  "Bondsprocureur heeft eigenaardige uitspraken gedaan"

  "Ik kan deze man niet meer serieus nemen"