Taylor: "Een kamp van de beste tegen de beste. En ik denk dat ik win."

  Ook voor Katie Taylor wordt de kamp tegen Delfine Persoon het gevecht van haar leven. "Het wordt de zwaarste test uit haar carrière."

  Gisteren leerden we al dat Delfine Persoon jaren heeft uitgekeken naar de kamp tegen Katie Taylor, maar ook voor de Ierse is het gevecht in Madison Square Garden een moment van once in a lifetime

   

  "Toen ik profbokser werd, was mijn eerste doel om wereldkampioen te worden. Daarna wou ik de onbetwiste wereldkampioen (in alle bonden) worden. Dankzij dit gevecht is dat mogelijk, dus uiteraard is dit enorm voor mijn carrière."

   

  "Het vrouwenboksen is op zo'n bijzondere plaats momenteel. Dit soort supergevechten kunnen het naar een nog hoger niveau tillen. Persoon is een van de beste bokssters ter wereld, in alle categorieën. Het wordt een gevecht van de beste tegen de beste. Madison Square Garden is het perfecte toneel voor een kamp van deze grootte."

   

  "Ik verwacht een lastig, maar eerlijk gevecht en dat de beste bokser zal winnen. En ik verwacht dat ik dat zal zijn", zegt Taylor, die nog ongeslagen is.

  Bokspromotor: "Dit is het summum van de sport"

  Bokspromotor Eddie Hearn zorgde ervoor dat de kamp mogelijk werd en kijkt reikhalzend uit naar het gevecht. "Dit is alles, het summum van de sport. De droom wordt werkelijkheid, ik kan niet wachten tot het 1 juni is."

   

  "Dit wordt de zwaarste kamp uit de carrière van Katie. Twee grootheden uit de sport die het beste van zichzelf geven in het mekka van het boksen. De sfeer zal ongekend zijn."