Ga naar de inhoud

meest recent

Jonge Red Flames loten zware groep voor groepsfase EK

 di 16 april 2019 16:27
U19 Red Flames vieren hun kwalificatie voor het EK in Schotland.

De jonge garde van de Red Flames kent zijn groep voor het EK in Schotland. De Belgische meisjes zitten in een stevige groep voor het U19-kampioenschap deze zomer.

De Belgische nationale ploeg voor vrouwen onder 19 jaar kent zijn tegenstanders in de groepsfase van het Europees Kampioenschap deze zomer. De Belgen zitten in groep B met Spanje, Engeland en Duitsland. De Spaanse meisjes wonnen vorig jaar het EK tegen Duitsland.

 

In poule A zitten Schotland, Nederland, Noorwegen en Frankrijk. De beste 2 landen van elke poule plaatsen zich voor de halve finales van het EK én krijgen een ticket om deel te nemen aan het WK in 2020.

 

In de 1e kwalificatieronde haalden de Belgische meisjes onder leiding van hun coach Xavier Donnay een 6 op 9 waarmee ze op de 2e plaats eindigden achter IJsland en voor Wales en Armenië. Als 2e in de groep stootten de meisjes door naar de eliteronde of de laatste kwalificatieronde. In die eliteronde behaalden de jonge Red Flames groepswinst. Ze wonnen tegen Zwitserland en speelden gelijk tegen Polen en Finland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

België haalde het EK dankzij een ultieme gelijkmaker