• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hennessey vrijgesproken voor nazigroet wegens "lamentabele historische kennis"

  Hennessey

  Wenkte Wayne Hennessey hier de fotograaf?

  Crystal Palace-doelman Wayne Hennessey is door de Disciplinaire Commissie van de Premier League niet gestraft vanwege zijn vermeende nazigroet. Opvallend: Hennessey ontsnapt aan een straf dankzij zijn betreurenswaardige kennis van Wereldoorlog II, Hitler en het nazisme.

  Na de bekerzege tegen Grimsby ging de ploeg van Crystal Palace op restaurant. Op een groepsfoto lijkt het alsof Wayne Hennessey de nazigroet doet, wat voor een storm van verontwaardiging zorgde.

   

  Volgens Hennessey wuifde hij gewoon naar de fotograaf, juist op het moment dat die afdrukte. Hierdoor werd hij vastgelegd in een ongelukkige pose.

   

  De Disciplinaire Commissie in Engeland riep de doelman toch op het matje. Maar tijdens de hoorzitting stelden ze al snel vast dat Hennessey helemaal niet kon weten wat hij aan het doen was, omdat hij amper weet wat het nazisme en wie Adolf Hitler is.

   

  "Hij heeft blijk gegeven van een uitzonderlijke, je zou kunnen zeggen lamentabele, onwetendheid over deze onderwerpen. Hij zei zelfs niet te weten wie Hitler is.", zei een van de commissieleden. "Voor mensen van onze generatie lijkt zoiets onwaarschijnlijk, maar we kunnen niet uitsluiten dat het niet waar is."

   

  "We kunnen meneer Hennessey alleen maar aanraden zich vertrouwd te maken met deze gebeurtenissen, die nog altijd van groot belang zijn voor mensen die in een vrij land leven."