• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Historische nederlaag en mogelijk einde seizoen Cousins voor Golden State

  Einde seizoen voor Cousins?

  Einde seizoen voor Cousins?

  LA Clippers hebben de Golden State Warriors verrast met de grootste comeback uit de geschiedenis van de play-offs. De Clippers maakten een achterstand van 31 punten goed. Na 2 duels in de play-offs staat het zo 1-1.

  De wedstrijd begon slecht voor Golden State en zou ook zo eindigen. Na vier minuten blesseerde DeMarcus Cousins zich aan zijn linker quadriceps toen hij zonder een tegenspeler in de buurt een bal probeerde binnen te houden.

   

  Brute pech voor de viervoudige All-Star in de allereerste play-off-match uit zijn carrière. Hij zal verder onderzocht worden, maar de eerste verwachting is dat zijn seizoen voorbij is.

  Record uit 1989 gebroken

  Een drama leek het uitvallen van Cousins niet voor Golden State. Bij de rust had de thuisploeg een voorsprong van 23 punten. Die kloof werd zelfs uitgediept tot 31 punten, maar met 36 punten en 11 assists zorgde uitblinker Lou Williams voor de ommekeer. 

   

  Nooit eerder werd na het reguliere seizoen een kloof van 31 punten gedicht. Het vorige record stond op naam van de LA Lakers, die in 1989 29 punten goedmaakten tegen Seattle.

   

  In een bijzonder spannende slotfase besliste Landry Shamet de match met een driepunter. Na twee duels staat het 1-1 tussen Golden State en de Clippers. Donderdag spelen ze het derde duel in LA.

  Pijnlijk balverlies van Curry

  Alley oop Durant