• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wellens: "De concurrentie zal naar mij kijken in de Brabantse Pijl"

  Tim Wellens.

  Wellens rondde vorig jaar het overwicht van Lotto-Soudal in stijl af.

  Woensdag wordt met de Brabantse Pijl een nieuw blik renners opengetrokken. Nieuw is wel relatief, want Tim Wellens heeft onder meer de Omloop en de Ronde in de benen. Woensdag start Wellens met rugnummer 1. "Zondag heb ik mijn laatste zware training afgewerkt en de benen voelden goed."

  "Van der Poel en Alaphilippe zijn de te kloppen renners"

  Vorig jaar won Tim Wellens de Brabantse Pijl. "Ik heb erg mooie herinneringen aan die koers, al stond die editie in het teken van Michael Goolaerts. Ik kijk er dus een beetje met gemengde gevoelens op terug, maar het was sowieso een hele mooie overwinning op mijn erelijst."

   

  "Ik weet dat de concurrentie naar mij zal kijken aangezien ik vorig jaar gewonnen heb en dus kan een ploegmaat daar misschien gebruik van maken. Bjorg Lambrecht heeft in de Ronde van het Baskenland alvast laten zien dat hij over een uitstekende vorm beschikt."

   

  "Ik hoop dat hij kan meegaan tot in de finale, want zijn aanwezigheid kan een groot voordeel betekenen. Andere favorieten voor mij zijn Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe. Ik denk dat zij de te kloppen renners zijn.”

  "Woensdag hoop ik mijn goeie vorm te bevestigen"

  Tim Wellens heeft al enkele kasseiklassiekers achter de rug. "Ik moest vorige week even herstellen van de Ronde van Vlaanderen, want het was een lastige koers. Zondag heb ik mijn laatste zware training afgewerkt en mijn benen voelden goed."

   

  "Dat gevoel had ik ook vorig jaar, maar dat is geen garantie op succes. Het is altijd afwachten tot in de wedstrijd zelf. In de Ronde was het minder dan verwacht, maar woensdag hoop ik opnieuw mijn goede vorm te bevestigen."