• home
 • video
 • pas verschenen

  Na dag vol pech krijgt Van Aert ook 2 boetes: "Wout is verbaasd en vindt boetes onterecht"

  Van Aert eindigde gisteren 22e in Parijs-Roubaix.

  Van Aert eindigde gisteren 22e in Parijs-Roubaix.

  De wielergoden stonden in Parijs-Roubaix niet echt aan de zijde van Wout van Aert. Onze landgenoot kreeg af te rekenen met mechanische pech en kwam ook ten val. Als klap op de vuurpijl kreeg hij ook nog 2 boetes.

  Na een dag in de Hel deelde de jury gisteren ook nog wat boetes uit aan renners. Jasha Sütterlin (Movistar) kreeg 200 Zwitserse frank (176 euro) boete omdat hij op een gevaarlijke manier iets had weggegooid.

   

  Matej Mohoric (Bahrein-Merida) en Wout van Aert (Jumbo-Visma) kregen 200 Zwitserse frank boete voor stayeren. En Debusschere (Katusha-Alpecin), Kasperkiewicz (Delko-Marseille) en opnieuw Van Aert moeten 200 Zwitserse frank boete betalen voor "incorrect gedrag".

   

  "Wout was verbaasd toen hij te horen kreeg dat hij 2 boetes had opgelopen. Hij vindt beide boetes onterecht", zegt Ard Bierens, communicatiemanager van Jumbo-Visma.

   

  "We vermoeden dat het incorrecte gedrag te maken heeft met het feit dat Wout tijdens de koers geürineerd zou hebben op een plek waar dat niet geoorloofd was. Maar in een zware koers als Parijs-Roubaix is het als renner soms moeilijk om een gepast plekje te vinden waar je kan plassen en waar geen mensen staan."

   

  "De boete voor het stayeren vindt Wout ook onterecht. Tijdens zijn inhaaltocht hebben meer auto's hem gehinderd dan geholpen, zoals dat ook op de beelden te zien was."

  Wout van Aert reed na het Bos even verder op de fiets van ploegmaat Eenkhoorn. Goed voor een record op de fietscomputer van de Nederlander