• home
 • video
 • pas verschenen

  Pa Campenaerts: "Ik ken Victor, hij wil Wiggins met meer dan een meter kloppen"

  Gino Campenaerts

  Gino Campenaerts zal zijn zoon aanmoedigen in de Velodromo Bicentario zelf.

  Straks om 18u valt Victor Campenaerts in hartje Mexico het werelduurrecord aan. "Hij is er 100 procent klaar voor", weet vader Gino. "Officieel heet dit een recordpoging, maar voor mij is het dat niet. Victor is hier om het record te breken."

  "Een zenuwachtige Victor ken ik niet, een "ambetante" Victor wel"

  Als Victor Campenaerts voor de prijzen rijdt, is vader Gino steevast van de partij. "Victor is er 100 procent klaar voor. Ik denk zelfs dat hij het wereldrecord gisteren al had willen aanvallen", vertelt hij in de tribunes van de wielerarena in Aguascalientes.

   

  Victor Campenaerts kan pieken als geen ander. "Dat heeft hij te danken aan zijn verleden in de zwemsport", weet Gino. "Als kind piekte hij al naar grote momenten en die lijn trekt hij nu door in zijn fietscarrière. Daarmee lijkt hij een trendsetter te worden in het wielrennen."

   

  Zenuwen kent Campenaerts junior nauwelijks. "Hij is net als ik een rustige jongen", vindt vader Gino. "Als alles in de puntjes is voorbereid, leeft hij erg kalm naar een piekmoment toe. Stress ziet hij eerder als een positieve factor."

   

  "Een zenuwachtige Victor heb ik nog niet vaak gezien. Een "ambetante" Victor wel", vertelt zijn vader fijntjes.

   

  "Als het niet volgens zijn plan verloopt, reageert hij op een vreemde manier. Denk maar aan zijn tijdrit met "Carlien, daten?" op zijn borst. Dat was geen grap, maar frustratie. Victor kreeg toen niet de begeleiding zoals hij die wou."

  Victor Campenaerts

  Gino Campenaerts: ""Carlien daten?" was geen grap voor Victor, maar een frustratie."

  "Een poging? Victor is hier om het record te breken"

  Anno 2019 rijdt Victor Campenaerts zonder frustraties. Welke afstand ziet Gino Campenaerts zijn zoon straks afleggen in de Velodromo Bicentario?

   

  "Officieel heet dit een recordpoging, maar voor mij is het dat niet. Victor is hier om het record te breken", antwoordt hij vastberaden. "Een meter volstaat, maar ik ken Victor, in zijn achterhoofd wil hij zeker meer."

  Victor en Gino Campenaerts

  Victor Campenaerts legt zijn vader uit hoe hij het gaat aanpakken.

  Luister naar "Full gazz" van Gino Campenaerts

  Om zijn zoon aan te moedigen heeft Gino Campenaerts met zijn band een strijderslied geschreven: "Full gazz".