• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen operatie voor Benoot: "Gevolgen hadden veel erger kunnen zijn"

  Tiesj Benoot viel hard in Parijs-Roubaix.

  De averij bij Tiesj Benoot (25) is groot na zijn valpartij in Parijs-Roubaix. Benoot knalde op een volgwagen tijdens een achtervolging na pech. Benoot heeft een breuk aan het uiteinde van zijn sleutelbeen opgelopen en kampt met nog enkele letsels. "Ik hoop over enkele weken te hernemen op de rollen zodat het vervolg van mijn seizoen niet in het gedrang komt."

  Tiesj Benoot was een van de grootste pechvogels in Parijs-Roubaix. Onze landgenoot probeerde na pech zijn stek in het peloton weer in te nemen, maar tijdens zijn jacht werd Benoot op de volgwagen van Jumbo-Visma gekatapulteerd.

   

  Vandaag onderging Benoot nog extra onderzoeken. "Hoewel de gevolgen veel erger hadden kunnen zijn, is de renner toch serieus gehavend", meldt Lotto-Soudal. 

   

  "De scan wees uit de Tiesj een breuk van het uiteinde van het sleutelbeen heeft opgelopen. Hij zal geen operatieve ingreep moeten ondergaan. Naast de kneuzingen en snij- en schaafwonden is een aanzienlijke spierscheuring in het bovenbeen vastgesteld. De eerste weken zal hij sowieso rust moeten nemen. Als de heling van het letsel meevalt, kan hij daarna hernemen op de rollen", verduidelijkt ploegdokter Maarten Meirhaeghe.

   

  Tiesj Benoot: "Ik had nog nooit zoveel pijn aan mijn heup en bovenbeen. De optimist in mij zegt dat ik dit beter voorheb dan in de Omloop, maar uiteraard is het balen. Ik hoop over enkele weken op de rollen te kunnen hernemen, zodat het vervolg van mijn seizoen niet in het gedrang komt.”