• home
 • video
 • pas verschenen

  Siskevicius een jaar later: van bezemwagen naar 9e in Parijs-Roubaix

  Siskevicius tijdens zijn calvarietocht in 2018.

  Siskevicius tijdens zijn calvarietocht in 2018.

  Herinnert u zich Evaldas Siskevicius? De Litouwer speelde een jaar geleden de hoofdrol in een reportage die Sporza maakte in de bezemwagen van Parijs-Roubaix. Maar het kan verkeren, bewijst Siskevicius.

  "Wou laten zien dat ik meer in mijn mars heb"

  Het scenario lijkt wel geschreven door professionals uit Hollywood. Een sympathieke underdog, die in 2018 niet wou opgeven, stijgt in de sequel boven zichzelf uit en eindigt tussen de grote namen. In de uitslag van Parijs-Roubaix 2019 staat Siskevicius tussen Stybar en Langeveld op plaats 9.

   

  "Uiteraard ben ik heel tevreden", reageert Siskevicius bij Sporza. "Ik kan mijn 9e plaats nog niet helemaal vatten. Ik heb mezelf verrast, al wist ik wel ergens dat ik tot mooie prestaties in staat was. Tactisch en fysiek heb ik een heel goede koers gereden."

   

  Zijn calvarietocht van vorig jaar noemt Siskevicius een motivatiebron. "Ik wou laten zien dat ik meer in mijn mars had. Niet dat ik tijdens de koers aan vorig jaar gedacht heb. Parijs-Roubaix is zo zwaar dat je alleen aan de volgende strook en eten en drinken kan denken. Nadenken doe je pas na de koers."

  "Op een goede dag weinig verschil met Van Avermaet en co"

  Het doorzettingsvermogen dat hij in de vorige editie liet zien, leverde de Litouwer heel veel positieve reacties op. Ook nu stond zijn telefoon roodgloeiend na de finish.

  "Ik heb evenveel berichten gekregen. Dat doet veel plezier en natuurlijk was ook de ploeg heel tevreden met mijn prestatie. Ik stond tussen renners van de grootste ploegen van de wereld."

  "Ik heb gemerkt dat er op een goede dag niet zo heel veel verschil is tussen mezelf en Van Avermaet of Stybar. Als ik nog wat progressie kan maken, is een nog betere prestatie misschien wel mogelijk. Al besef ik dat bevestigen het moeilijkste is."

  Parijs-Roubaix 2018: Siskevicius wil niet stoppen