Ga naar de inhoud

Sagan: "In de finale had ik de benen niet meer om aanvallen te beantwoorden"

 ma 15 april 2019 08:30
Peter Sagan bolde als 5e over de streep in de Velodroom.
Peter Sagan bolde als 5e over de streep in de Velodroom.

Peter Sagan moest gisteren vrede nemen met de 5e plaats in Parijs-Roubaix. De drievoudige wereldkampioen maakte mee de race, maar in de finale liep zijn brandstoftank helemaal leeg.

In de kasseiwedstrijden zagen we niet de Peter Sagan aan het werk van de voorbije seizoenen. 17e in Harelbeke, 32e in Gent-Wevelgem, 11e in de Ronde en 5e in Parijs-Roubaix gisteren. Dat is het verdict voor de Slovaak in de "heilige week".

 

In de "Hel" ging het licht gisteren uit in volle finale. Sagan was niet in staat om Gilbert en Politt te volgen in de kopgroep. En even later moest hij ook Lampaert laten gaan.

 

"Het was een heel zware Parijs-Roubaix. En door de tegenwind was het extra lastig", reageert Sagan op Instagram.

 

"Ondanks enkele valpartijen deed mijn team het uitstekend. We volgden alle bewegingen tot Carrefour de l'Arbre, maar in de laatste 15 kilometer had ik de benen niet meer om de aanvallen te beantwoorden. Ik probeerde nog een podiumplek binnen te halen", besluit Sagan, die op de 5e plaats strandde.

VIDEO: Sagan moet passen wanneer Politt en Gilbert ervandoor gaan

De reactie van Sagan na de race

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.